Macaroni en Kaas

Mac & Kaas

1 koppie macaroni of skroef noedels
1 eier, geklits
1 t botter
1 t koekmeel
1k melk
1 t droeë mosterd poeier
2 k kaas
Sout & Peper
1t paprika
1 tamatie
1 t droeë kruie (i.e. Italiaanse kruie of Tiemie vir garnering)
METODE:
1. Kook die macaroni of skroef noedels volgens die instruksies op die pakkie, dreineer.
2. In ‘n klein pakkie, klits die eier
3. Smelt die botter op die stoof en voeg koekmeel by.
4. Kook vir 5 minute oor ‘n lae hitte, roer gereeld en moenie laat dit brand nie.
5. Voeg melk en mosterd by, meng totdat dit glad en dik is. Skakel hitte na laag.
6. voeg twee lepels van die sous by die eier, meng gereeld om te voorkom dat die eier gaar kook
7. voeg die eier mengsel by die sous, klits gereeld totdat die mengsel glad is.
8. voeg omtrent 90% van die kaas by die sous, en roer totdat die kaas gesmelt is.
9. voeg sout en peper by, proe om te verseker daar is genoeg sout in die mengsel!
10. plaas die pasta in ‘n gesmeerde, oondvaste bak en gooi die sous bo-oor.
11. plaas die tamatie wat in ringe gesny is bo-op die pasta, sprinkle ‘n bietjie kaas bo-oor en bak vir 20 – 25minute op 180°C
12. Laat dit vir 5minute staan voordat jy dit bedien, garneer dit met die droeë kruie.

Advertisements

One thought on “Macaroni en Kaas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s